Reflexzone behandeling

REFLEXZONE BEHANDELINGEN

In mijn praktijk geef ik gecombineerde westerse en Chinese reflexzone therapie waarbij de merdiaanbanen en acupresurepunten worden meegenomen. Verder vul ik reflexzone therapie aan met energetische therapie. Dit werkt heel goed omdat bij de voeten verschillende meridiaanbanen starten die ik kan voeden met energie of wel ‘chi, ki’  genoemd. Ook zijn er belangrijke acupunctuurpunten op de benen en voeten die gemasseerd kunnen worden en met energie gevoed kunnen worden In dit opzicht is het te vergelijken met acupunctuur.

De afgelopen jaren heb ik me verder verdiept in gezondheid vanuit de holistische visie. De samenhang tussen klachten en de balans tussen het emotionele, energetische en fysieke lichaam. Zo kan de emotionele klacht angst ontstaan door een probleem in de spijsvertering of een hormonale disbalans. Deze inzichten, aangevuld met voedings- en lifestyle advies deel ik in mijn praktijk. Voetreflex kan ingezet worden voor het verbeteren van de vitaliteit en gezondheid. Het vermindert klachten, werkt preventief en zorgt voor diepe ontspanning. Mijn specialisaties zijn hoog gevoeligheid, emotionele en psychische klachten en burn-out.

Sinds kort wordt de Moxa lamp ook ingezet tijdens de voetreflex behandeling. 


Moxa therapie in combinatie met voetreflex

Voetreflex gericht op klacht

Voetreflex voor het verminderen of oplossen van fysieke klachten waaronder spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, gewrichtspijn, zenuwpijnen etc.
Er zal een behandelplan worden opgesteld om de hoofdklacht en eventuele subklachten te verminderen.

Preventie

Deze oude geneeswijze wordt wereldwijd en al eeuwenlang ingezet om de gezondheid en vitaliteit van mensen te verbeteren.

Voor preventie adviseren wij 1 x in de 6 weken een reflexzone behandeling. Zie het als een bezoekje aan de kapper of schoonheidsspecialist maar dit is voor de algehele gezondheid en vitaliteit van jouw lichaam en geest.

Ontspanning

Dit is misschien wel de grootste verdienste van voetreflex, ontspanning. Het lichaam en de geest ontspannen op een zeer diep niveau.
Voetreflex wordt ook gezien als antistress, goed tegen burn-out verschijnselen.

Deze massage kun je eenmalig doen, gewoon lekker jezelf verwennen. Ook kan het gezien worden als onderdeel van een behandelplan tegen stress en burn out.

Psychische & emotionele klachten

Reflexzone therapie werkt goed bij psychische klachten zoals depressie en angstgevoelens.
Reflexzone massage zorgt voor een diepe onspanning waardoor het lichaam tot rust komt. Vanuit daar start de genezing. Het behandelplan bestaat uit verschillende type massages gericht op het hoofd, hormonale systeem, lymfesysteem en spijsvertering. Ook energetische therapie is onderdeel van de behandeling.

Hormonale klachten

Hormonale klachten zien we vaak terug bij de vrouw waaronder menstruatie klachten, PMS, zwangerschap en overgangsklachten. Het behandelplan bestaat uit massages gericht op het hormonale stelsel maar ook op de spijsvertering en het reinigen van het lichaam. Ook worden de meridiaanpunten en acupunctuurpunten meegenomen. Vanuit de Chinese geneeskunde gezien is er vaak sprake van een Qi stagnatie.

QITA REFLEXMASSAGES

VOOR BEDRIJVEN EN ZORGINSTELLINGEN
SOL10 is onderdeel van Qita, een netwerk van professionele reflexzone therapeuten. Samen bieden wij reflexzone massages aan bedrijven en zorginstellingen om de gezondheid en vitaliteit van mensen te verhogen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Telefoon: 06-18222090 of email info@sol10.nl