Westers, Chinees en energetisch

Voetreflex is een oude geneeswijze die wereldwijd en al eeuwenlang ingezet om de gezondheid en vitaliteit van mensen te verbeteren. 

In mijn praktijk geef ik gecombineerde westerse en Chinese reflexzone therapie waarbij de merdiaanbanen en acupresurepunten worden meegenomen. Verder vul ik reflexzone therapie aan met energetische therapie. Dit werkt heel goed omdat bij de voeten verschillende meridiaanbanen starten die ik kan voeden met energie of wel ‘chi, ki’  genoemd. Ook zijn er belangrijke acupunctuurpunten op de benen en voeten die gemasseerd kunnen worden en met energie gevoed kunnen worden In dit opzicht is het te vergelijken met acupunctuur.

De afgelopen jaren heb ik me verder verdiept in gezondheid vanuit de holistische visie. De samenhang tussen klachten en de balans tussen het emotionele, energetische en fysieke lichaam. Zo kan de emotionele klacht angst ontstaan door een probleem in de spijsvertering of een hormonale disbalans. Deze inzichten, aangevuld met voedings- en lifestyle advies deel ik in mijn praktijk. Voetreflex kan ingezet worden voor het verbeteren van de vitaliteit en gezondheid. Het vermindert klachten, werkt preventief en zorgt voor diepe ontspanning. Mijn specialisaties zijn hoog gevoeligheid, emotionele en psychische klachten en burn-out.

Sinds kort wordt de Moxa lamp ook ingezet tijdens de voetreflex behandeling. 

Behandeling

Voetreflex Plus therapie

Voetreflex Plus therapie voor het verminderen of oplossen van fysieke en/of emotionele klachten waaronder spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, gewrichtspijn, zenuwpijnen, stress, depressie, angsten etc.
De therapie is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflex en energetische therapie.

Voor een klacht wordt aan de hand van anamnese en de voet analyse een behandelplan opgesteld. Dit plan bestaat uit ongeveer 5-6 reflexzone massages van 50 min.

De moxa lamp en/of infrarood massage mat is onderdeel van de behandeling. 

Voetreflex therapie wordt (gedeeltelijk) vergoed bij een aanvullende verzekering.  

Voetreflex Chin Fit massage - Preventie/ontspanning

Chinfit is een combinatie van Chinese, westerse en energetische voetreflexmassage waarbij alle systemen worden meegenomen. Het is zeer ontspannend en goed voor je gezondheid.

Voor preventie adviseren wij 1 x in de 6-8 weken een reflexzone behandeling. Zie het als een bezoekje aan de kapper of schoonheidsspecialist maar dit is voor de algehele gezondheid en vitaliteit van jouw lichaam en geest.